• Zákaz vstupu mladistvým a deťom bez dozoru rodičov na školské ihrisko

          • Z dôvodu neadekvátneho správania sa mladistvých na školskom ihrisku sme museli, po dohode so zriaďovateľom, nariadiť zákaz vstupu na školský dvor mladistvým a deťom bez dozoru rodičov.

            Údržba školského dvora je finančne náročná. Snahou vedenia školy a zriaďovateľa školy je školský dvor udržiavať bezpečným. Snažíme sa ho v rámci finančných možností zveľaďovať, čo nám však znemožňuje neohľaduplný prístup návštevníkov mimo vyučovania.

            Poškodené oplotenie z dôvodu lenivosti mládeže, ktorá si príde zahrať futbal, a nie je ochotná prejsť naokolo si pre loptu. Z oplotenia trčia drôty, už sme to opravili a oplotenie je opäť poškodené.

            Detské preliezky sú určené pre deti do veku 10 rokov. Tínedžeri ich poškodzujú ich neohľaduplným používaním.

            Mládež páli plastové fľaše na doskočisku, ktoré je prepálené.

            Po školskom dvore sú pohádzané smeti, špaky.

            Lavičky sú polámané  z dôvodu skákania po nich nohami a bicyklami.

             

            Týmto Vás upozorňujeme, že ihrisko je monitorované kamerovým systémom a hmotné škody budú vymáhané od jednotlivcov.

            Brány školy sa po skončení vyučovania budú zamykať.

             

             

          • Slávnostné otvorenie šk. roka 2021/2022

          • Slávnostné otvorenie škol. roka 2021/2022

            sa uskutoční vo štvrtok, 2.9. 2021, o 8,30 hod. vo farskom kostole vo Sverepci.
            Odtiaľ sa spoločne po skončení Sv. omše presunieme na školský dvor.
            Žiaci 2.-4. ročníka po skončení príhovoru riad. školy idú domov.
            Prváčikovia sa spolu s triednou učiteľkou presunú do svojej triedy spoločne so svojimi rodičmi. 

            Tešíme sa na Vás!

             

          • Hola, hola, škôlka volá...

          • MILÍ RODIČIA, MILÉ DETIČKY,

            blíži sa nový školský rok a brány našej materskej školy otvoríme pre našich drobcov

                          vo štvrtok 2.9.2021 od 6,30 hod. do 16,00 hod.

            Prevádzka MŠ sa bude riadiť aktualizovaným školským semaforom.

            Ministerstvo školstva za účelom udržať bezpečné prostredie v školách a školský zariadeniach zostavilo manuál ŠKOLSKÝ SEMAFOR v školskom roku 2021/2022, ktorý stanovuje základné prevádzkové podmienky škôl a školských zariadení, vrátane špecifík dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní počas pandémie ochorenia COVID-19.

            Prosíme rodičov preštudovať si Školský semafor, sú tam povinnosti a odporúčania pre rodičov ako postupovať, ak by sa vyskytlo podozrenie na ochorenie COVID – 19 v rodine alebo v školskom zariadení.

            ŠKOLSKÝ SEMAFOR

            https://www.minedu.sk/data/att/20596.pdf

            Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

            Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

            Do budovy môže vstúpiť dieťa s jedným rodičom, rodič má mať horné dýchacie cesty prekryté rúškom a  dodržiavať protiepidemické opatrenia.

            V šatni a priestoroch MŠ sa nezdržiavajte viac ako 10 min. v 2 metrových odstupoch.

            Pri pobyte v interiéri a v exteriéri  MŠ deti nemusia nosiť rúška (rúško majú zabalené pri náhradných veciach).

            Zberné triedy sú do odvolania zakázané, preto si rodič odovzdá svoje dieťa pani učiteľke do príslušnej triedy (1. trieda – „malkáči“ – na poschodí a 2. trieda – „veľkáči“-predškoláci na prízemí, deti narodené do 31.8.2016). Z dôvodu GDPR nemôžeme zverejniť zoznam detí. Skrinky zostávajú tak ako ste zvyknutí. „Veľkáči“ majú skrinky radené od vchodu do šatne smerom do stredu, „malkáči“ majú skrinky radené od stredu šatne smerom po koniec šatne. Skrinky sú označené značkou a menom dieťaťa.

            Je nutné, aby ste svoje deti vodili vždy do MŠ do 7:45 hod. Vodiť deti bezdôvodne po 8.00 hod.(výnimka- návšteva lekára, potrebné oznámiť vopred) a preberanie detí po 16:00 hod. je porušovanie školského poriadku.

            Prineste svojim deťom pyžamo, papučky pevné, náhradné veci  na prezlečenie do skrinky (spodné prádlo, tričko, tepláky, ponožky), hrebeň (dievčatá), toaletný papier 2ks, papierové vreckovky (celé balenie ).

            Deti 2.triedy (veľkáči) budú potrebovať zubnú pastu, kefku, pohárik, úbor na cvičenie (tričko, tepláky, ponožky, obuv s bielou podrážkou)

            Všetko podpísať!!!! Prosíme rodičov, aby rešpektovali požiadavku na podpisovanie osobných vecí detí kvôli zámene vecí a zbytočným nedorozumeniam. 

            Hračky, prstienky, náhrdelníky, kabelky a iné predmety z domácností je zakázané nosiť do MŠ. Do skrinky nedávajte deťom žiadne jedlo, fľašu s vodou, sladkosti, krémy, lieky, hračky. Do skrinky patria deťom len osobné veci potrebné do MŠ.

            Novoprijaté deti majú povolené priniesť si „mojkáčika“, aby sme zmiernili prechod z domáceho prostredia do MŠ. Bolo by fajn, ak by deti, ktoré sú nahlásené na celodenný pobyt v MŠ zostali spinkať od prvého dňa. Je to pre adaptáciu detí lepšie, keď  na denný režim nabehnú hneď na začiatku. Je to na zvážení rodičov. Vy si svoje detičky poznáte najlepšie a viete posúdiť, ako sa budú správať v novom prostredí, s novými ľuďmi bez Vás - rodičov. Niektoré deti si zvyknú rýchlejšie, niektorým to trvá o niečo dlhšie. Každé dieťa je individuálne, jedinečné, preto deti neporovnávajte. Odlúčenie sa snažte skrátiť na minimum, zbytočne ho nepredlžujte aj keď je to ťažké. Informácie ohľadom dieťaťa a MŠ si zisťujte u pani učiteľky až keď si prídete pre dieťa, nie ráno, až zbytočne neprehlbujeme smútok dieťaťa za rodičom. Veríme, že vzájomnou spoluprácou to zvládneme, aby bol prechod z rodiny do MŠ pre detičky čo najpokojnejší.

            Odlúčenie od rodiny je ťažká emočná situácia v živote dieťaťa.

            Niektoré z nich sa však adaptujú v prostredí materskej školy veľmi dobre, ťažšie je to s adaptáciou rodičov…

            Dajte dieťaťu pocítiť, že ste naň hrdí, že ho veľmi ľúbite a pobyt medzi kamarátmi je tá najúžasnejšia vec.

            Obavy vo vašich očiach mu istotu nedodajú.

            Často sa stáva, že dieťa je pokojné, ale keď zbadá, že rodič je neistý alebo  má slzy v očiach, nechápavo sa rozplače.

            Nerobte už odteraz za svoje deti to, čo môžu urobiť samé.

            Dôverujte im, určite to zvládnu, pokiaľ ich k tomu slovne povzbudíte.

            Akékoľvek otázky riešte otvorenou komunikáciou s učiteľkami, radi vám odpovedia.

             

            Po príchode do MŠ dostanete dokumenty, ktoré treba vyplniť a odovzdať pani učiteľke na triede :

            - Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti dieťaťa – vypisuje sa pri prvom nástupe do MŠ a po každom prerušení dochádzky do MŠ ktoré trvá 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane soboty, nedele) – možnosť poslať cez edupage

            - Informovaný súhlas zákonného zástupcu

            - Splnomocnenie o preberaní dieťaťa inou osobou, príp. súrodencom starším ako 10 rokov

            - Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu pre zber údajov

            - Súhlas s poskytovaním osobných údajov

            - Prihláška na stravu

             

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti si môžete stiahnuť:

            https://www.minedu.sk/data/att/20488.docx

             

            Milé detičky, už  sa na Vás veľmi tešíme - na spoločné zážitky, hry, aktivity, nové priateľstvá.

             

          • Domáce testovanie antigénovými testami

          • Domáce samotestovanie antigénovými testami – harmonogram pre začiatok školského roku 2021/2022

            Ministerstvo školstva na začiatku školského roka 2021/2022 poskytne antigénové samotesty na domáce použitie tým žiakom základných škôl, špeciálnych základných škôl, stredných škôl a špeciálnych stredných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie domácimi antigénovými samotestami dobrovoľné a bezplatné.

            Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúčame ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19.

            Harmonogram pre realizáciu testovania domácimi antigénovými samotestami

            1.    Od 23. 8. 2021 do 26. 8. 2021 škola zistí záujem o domáce antigénové samotestovanie medzi rodičmi (napr. prostredníctvom EDUPAGE, eškola)

            2.    Od 26. 8. 2021 škola požiada odbor školstva na okresnom úrade v sídle kraja o vydanie príslušného počtu balení samotestov. Škola môže požiadať len o presný počet samotestov, Nemôže požiadať o viac balení samotestov. Jeden žiak má nárok na 1 balenie samotestov.

            3·  Od 30. 8. 2021 škola vyzdvihne požadovaný počet balení samotestov na príslušnom odbore školstva okresného úradu v sídle kraja. Škola je povinná na vyžiadanie okresného úradu preukázať počet rodičov, ktorí prejavili záujem o antigénové samotestovanie. (napr. informáciou z EDUPAGE alebo eškoly).

            3.  Od 31. 8. 2021 škola informuje rodičov o presnom dátume výdaja samotestov. Rodič pri preberaní samotestov škole podpíše „Odovzdávací a preberací protokol antigénových samotestov na domáce použitie a návod na použitie“, ktorým prehlási, že samotesty nebudú použité na iný účel ako na samotestovanie žiaka.

             

             

            Pokiaľ zákonní zástupca žiaka sa nevyjadrí, berieme to ako prejavenie nezáujmu o testy.

             

            Pri vykonávaní testu žiak postupuje podľa pokynov výrobcu testu a návodu zverejneného Ministerstvom zdravotníctva SR.

            Návod na použitie

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/samodiagnosticky-test-navod-na-pouzitie.pdf

            Sprievodca pre samotestovanie

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/Sprievodca-samotestovanie-Covid-19.pdf

             

             

             

            | Covid tím MŠVVaŠ SR

            | 

            Stromová 1 | 813 30 Bratislava | Slovenská republika

            tel.: 0800 138 033

            covid19@minedu.sk | www.minedu.sk

          • Zápis do MŠ

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Sverepec oznamuje rodičom, že zápis detí  do materskej školy

            na školský rok 2021/2022 sa uskutoční  

             

            v dňoch od 3. mája do 14. mája 2021.

             

            V tomto termíne  zákonní zástupcovia detí podávajú žiadosti o prijatie dieťaťa

            do materskej školy na riaditeľstve školy p. zástupkyni pre MŠ v čase od 10,00 hod.

            do 16,00 hod.

            Tlačivo žiadosti je dostupné pod oznamom alebo na webovej stránke školy www.zssmssverepec.edupage.org (hlavná stránka – panel po ľavej strane - tlačivá - žiadosť o prijatie dieťaťa do MŠ – žiadosť MŠ).

            K žiadosti zákonný zástupca dieťaťa predkladá potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré musí obsahovať aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa (aj v prípade, že dieťa nie je zaočkované).

            Neabsolvovanie povinných očkovaní nie je dôvodom na neprijatie dieťaťa do materskej školy.

            Žiadosť podpisujú obidvaja rodičia/zákonní zástupcovia. V žiadosti rodičia uvádzajú májový dátum podania žiadosti.

            Pre dieťa, ktoré dosiahne päť rokov veku do 31. augusta 2021 je predprimárne vzdelávanie od 1. septembra 2021 povinné.

             

             

            Podmienky prijímania detí do materskej školy

             

            ●Prednostne sa prijímajú deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné a to prednostne zo spádovej oblasti materskej školy.

            ●Následne sa prijímajú ostatné deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné a nie sú zo spádovej oblasti materskej školy.

            ●Deti od dovŕšenia veku štyroch rokov, pričom bude zohľadnený dátum ich narodenia,

            ●Deti od dovŕšenia veku troch rokov, pričom bude zohľadnený dátum  ich narodenia,

            ●Deti od dovŕšenia veku dvoch rokov, ak to umožňuje kapacita materskej školy.

            Ziadost_MS.docx

          • Zápis na šk. rok 2021/2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis na šk. rok 2021/2022.

            V pondelok, 12.apríla, sme pre našich budúcich prváčikov zabezpečili prvý štart do života školáka. Na ich tváričkách bolo vidieť radosť, zvedavosť a túžbu zažiť niečo nové. Veríme, že v septembri ich nadšenie a zvedavosť budú naďalej pokračovať a veľmi sa na nich v škole tešíme.

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

          • 28. marec sa zapísal do kalendára ako Medzinárodný deň učiteľov.

            Vedenie školy chce touto cestou poďakovať kolektívu ZŠ s MŠ Sverepec, nielen pedagogickému, ale aj nepedagogickému za zodpovedný prístup, ochotu vždy poradiť, pomôcť a hlavne lásku, bez ktorej by toto vznešené povolanie nemohli vykonávať. Môžem ako riaditeľka školy povedať, že aj počas tejto zložitej situácie si veľmi vážim svoje kolegyne, ich postoj k práci, ktorú vykonávajú ako najlepšie vedia a prajem im, v mene detí, rodičov a zriaďovateľa veľa zdravia, rodinnej pohody a hlavne radosť z práce, aby aj napriek prekážkam vždy dokázali svoje povolanie vykonávať s vedomím, že ich práca sa raz zúročí a že sú pre budúcnosť našich detí veľmi potrebné a aby im to okolie aj patrične vedelo dávať na vedomie.

            Ďakujeme!

             

          • Zápis do 1. ročníka do ZŠ na šk. rok 2021/2022

          • Organizácia

             

            Na základe VZN č. 2/2018 Obce Sverepec určuje riaditeľka ZŠ s MŠ Sverepec termín zápisu detí do 1. ročníka ZŠ na školský rok 2021/2022 na deň 12. apríla 2021.

            Elektronickú prihlášku nájdete na webovej stránke školy (na hornej lište)  a prosíme o jej vyplnenie ku dňu 11.04. 2021.

            Vzhľadom k momentálnej situácii ohľadom opatrení súvisiacich s pandémiou Covid- 19 nevieme ešte, akou formou bude zápis prebiehať.

            Sú tri možnosti priebehu zápisu:

            1. Podanie elektronickej prihlášky ku dňu 12.04.2021. V tomto prípade predpokladáme, že situácia nám neumožní osobné stretnutie s deťmi a ich zákonnými zástupcami.
            2. Ak to situácia dovolí, pedagogickí zamestnanci základnej školy zrealizujú v poobedňajších hodinách v dňoch 12. a 13. 04. 2021 zápis detí v triede MŠ bez prítomnosti zákonných zástupcov detí.
            3. V prípade priaznivého vývoja situácie zápis bude prebiehať formou osobného stretnutia s deťmi v pondelok, 12.04.2021 v čase od 14.00 hod. do 17,00 hod. v triede základnej školy za prítomnosti zákonných zástupcov.

             

            O forme a organizácii Vás budeme informovať najneskôr 09.04. 2021.

             

          • Zápis do základnej školy 2021

          • Kedy a ako budú prebiehať zápisy detí do základnej a materskej školy v roku 2021?

            Bude od septembra 2021 materská škola povinná pre všetky 5-ročné deti?

            Bude ešte možné tento rok využiť možnosť odkladu plnenia školskej dochádzky a dať dieťa do školy o rok neskôr?

             

            Zápis detí do základnej školy pre školský rok 2021/2022

            „Každé dieťa, ktoré do 31. augusta 2021 (vrátane) dovŕši vek šesť rokov musí jeho zákonný zástupca (ďalej rodič) prihlásiť na plnenie povinnej školskej dochádzky.

            Zápis na plnenie povinnej školskej dochádzky sa koná v čase od 1. do 30. apríla 2021, pričom konkrétne miesto a konkrétny čas konania zápisu v konkrétnej základnej škole podľa VZN Obce Sverepec pod č. 2/2018 s účinnosťou od 10.04. 2018 určí riaditeľka školy.

            Základná škola vyžaduje pri zápise dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky osobné údaje o dieťati a rodičoch v rozsahu ustanovenom školským zákonom.

            Tieto osobné údaje nám poskytnete  pred zápisom dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky prostredníctvom elektronického podania doručeného do elektronickej schránky základnej školy najneskôr.

             

            Organizácia a obsah zápisu detí na plnenie povinnej školskej dochádzky je v plnej kompetencii príslušnej základnej školy.

             

            Musím prihlásiť každé 6-ročné dieťa?

            Na plnenie povinnej školskej dochádzky je povinný rodič prihlásiť aj dieťa, ktoré v nasledujúcom školskom roku:

            • bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania (ide o dieťa, ktoré by podľa právneho stavu platného do 31. 12. 2020 bolo dieťaťom s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky), pretože takéto dieťa dosiahne šesť rokov veku do 31. 08. 2021 – rodič si týmto splní zákonom stanovenú povinnosť, ale reálne takéto dieťa nenastúpi na plnenie povinnej školskej dochádzky - bude zaradené do nultého ročníka, ktoré v školskom roku 2021/2022 ešte možno zriadiť tam, kde sú deti spĺňajúce podmienky na zaradenie do nich (t. j. dosiahli fyzický vek šesť rokov do 31. 08. 2021; nedosiahli školskú spôsobilosť; pochádzajú zo sociálne znevýhodneného prostredia a vzhľadom na sociálne prostredie nie je u nich predpoklad zvládnutia vzdelávacieho programu prvého ročníka základnej školy).
            • Deťmi pokračujúcimi v plnení povinného predprimárneho vzdelávania budú deti, ktoré po dovŕšení šiesteho roka veku nedosiahlo školskú spôsobilosť a riaditeľ materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast a s informovaným súhlasom zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia (§ 28a ods. 3 školského zákona).

             

            Platí, že od septembra 2021 bude materská škola povinná pre všetky 5-ročné deti?

            Každé dieťa, ktoré do 31. augusta 2021 (vrátane) dosiahne päť rokov veku, musí jeho rodič prihlásiť na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania do materskej školy zaradenej v sieti škôl a školských zariadení.

            Ak pôjde o deti, ktoré do 31. augusta 2021 (vrátane) dosiahnu päť rokov veku a už sú prijaté do materskej školy v skoršom veku, tieto deti nie je opätovne potrebné prihlasovať na prijatie do materskej školy, takéto deti sa stanú automaticky deťmi, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné.

            Bude ešte možné tento rok využiť možnosť odkladu plnenia školskej dochádzky a dať dieťa do školy o rok neskôr?

            Zákonom č. 245/2008 Z. Z. z. v znení účinnom od 01. 01. 2021 sa zrušil inštitút odkladu začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky ako aj inštitút dodatočného odloženia plnenia povinnej školskej dochádzky.Zrušenie týchto dvoch inštitútov prináša so sebou mnoho zmien aj v kompetenciách tak riaditeľov ZŠ, ako aj riaditeľov MŠ.Riaditelia ZŠ, ZŠ s MŠ a spojenej školy s organizačnou zložkou „základná škola“:-nesmú už v rámci zápisu detí na plnenie povinnej školskej dochádzky od školského roku 2021/2022 rozhodovať o  žiadosti zákonných zástupcov o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, pretože sa nielenže tento inštitút zrušil v školskom zákone, ale aj podľa znenia § 5 ods. 3 zákona č. 596/2003 Z. z. účinného od 01. 01. 2021 už o tejto veci nemajú kompetenciu rozhodovať.Riaditelia MŠ, ZŠ s MŠ a spojenej školy s organizačnou zložkou „materská škola“:-už zákonným zástupcom detí alebo zástupcom zariadenia pred zápisom na povinnú školskú dochádzku nemôžu odporúčať požiadať o odklad začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky, ale už zákonným zástupcom detí alebo zástupcom zariadenia pred zápisom na povinnú školskú dochádzku môžu odporúčať len požiadať o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania, pričom ich musia upozorniť, že k žiadosti o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania musia doložiť aj:a)písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie,b)písomný  súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast ac)informovaný súhlas zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

            zdroj: MŠ

          • Darujte 2%

          • Vážení rodičia,

             

            aj tento rok sa k Vám obraciame s prosbou o darovanie 2% z dane príjmu.

            Finančné prostriedky, ktoré takto získame od Vás využívame na skvalitňovanie výchovno-vzdelávacieho procesu, ako je nákup učebných pomôcok, zveľaďovanie interiéru a exteriéru školy. Minulý rok sme zakúpili z Vašich 2 % obliečky do MŠ, učebné pomôcky na vyučovanie, skriňu na športové náradie, nábytok do školskej jedálne. V predchádzajúcich rokoch to boli nábytkové zostavy do tried ZŠ a MŠ, lavice a stoličky do tried ZŠ, šatňové skrinky do MŠ, hojdačky na školský dvor, multifunkčnú tlačiareň

             

            Tlačivo "Vyhlásenie" a "Potvrdenie" nájdete na webovej stránke školy pod sekciou 2% dane. Prípadne si tlačivá môžete prevziať v zborovni školy.

             

            Ďakujeme!

          • Prianie

          • Rok 2020 bol pre nás všetkých iný, naučil nás vnímať realitu a hodnoty z iného pohľadu, zažili sme veľa skúšok, obáv, no veríme, že aj veľa príjemných vecí a z mnohého sme si zobrali aj ponaučenie. Touto cestou sa Vám chceme, my zamestnanci školy a deti poďakovať Vám rodičom, pánovi starostovi, obecnému zastupiteľstvu za ústretovosť, toleranciu, pomoc, že sme to spolu zvládli a želáme Vám krásne a pokojné sviatky prežité v kruhu svojich najbližších a vkročenie do Nového roka s optimizmom, nádejou v lepšiu budúcnosť.

          • Pasovanie prvákov

          • Vítame našich prváčikov v školských laviciach. Nastal čas, keď im začala nová etapa v živote. Nastal čas, keď sa z detí stali žiaci a čaká ich niekoľkoročná púť medzi novými kamarátmi, povinnosťami, radosťami a zodpovednosťami. Tak, ako každý rok, aj tento rok sme im tento začiatok nových zážitkov spríjemnili, i keď za nezvyčajných podmienok, bez prítomnosti ich rodičov, ale predsa. Veľkí štvrtáci sa podujali na ich prevedenie do školského života a my im, našim malým školákom, prvákom, želáme úspešný štart, veľa trpezlivosti, usilovnosti a zodpovednosti pri budovaní ich osobnosti v školskom a aj súkromnom živote.