• ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY NA ŠKOLSKÝ ROK 2022/2023

          •  

             

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Sverepec oznamuje rodičom, že zápis detí do materskej školy na školský rok 2022/2023 sa uskutoční  

             

            v dňoch od 2. mája do 16. mája 2022.

             

            V tomto termíne môžu zákonní zástupcovia detí podávať žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy na riaditeľstve školy p. zástupkyni pre MŠ.

            V žiadosti sa uvádza májový dátum. Aktuálne tlačivo žiadosti do MŠ je pod oznamom.

            K žiadosti zákonný zástupca dieťaťa musí predložiť aj potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti  od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré musí obsahovať aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa  (aj v prípade, že dieťa nie je zaočkované).

            Na predprimárne vzdelávanie sa prijíma dieťa od troch rokov veku, výnimočne možno prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku.

            Pre dieťa, ktoré dosiahne päť rokov veku do 31. augusta 2022, je predprimárne vzdelávanie povinné.

             

             

            Podmienky prijímania detí do materskej školy

             

            ● Prednostne sa prijímajú deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné a to prednostne zo spádovej oblasti materskej školy.

            ● Následne sa prijímajú ostatné deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné a nie sú zo spádovej oblasti materskej školy.

            ● Deti od dovŕšenia veku štyroch rokov, pričom bude zohľadnený dátum ich narodenia,

            ● Deti od dovŕšenia veku troch rokov, pričom bude zohľadnený dátum ich narodenia,

            ● Deti od dovŕšenia veku dvoch rokov, ak to umožňuje kapacita materskej školy.

             

            Pri prijímaní prijatia dieťaťa do materskej školy sa bude zohľadňovať  i to, či po ukončení dochádzky dieťaťa v materskej škole bude dieťa pokračovať v primárnom vzdelávaní v tunajšej základnej škole.

             

            ziadost_MS_22.docx

             

             

          • Návšteva predškolákov

          • Dnes mali prváci vzácnu návštevu. Do triedy medzi nich prišli kamaráti, ktoré čaká budúci školský rok nástup do základnej školy.

            Pomocou rozprávok, hádaniek, súťaží a skupinovej práce si mali možnosť predškoláci a prváci overiť svoje vedomosti.

            Zistili sme, že škôlkari sa do školy tešia a v prváckej triede sa im páčilo.

            Veľmi nás potešilo, že aj prváci do školy chodia radi a od septembra urobili veľa pokrokov.

            Ďakujeme za príjemnú a užitočnú návštevu.

          • Zápis do 1. ročníka ZŠ

          • Milí rodičia!

             

            Na základe VZN č. 2/2018 Obce Sverepec určuje riaditeľka ZŠ s MŠ Sverepec termín zápisu detí do 1. ročníka ZŠ na školský rok 2022/2023

            na deň

             

            11. apríla 2022 od 13,30 hod. do 17,00 hod.

             

            • Prihlasovacia povinnosť a starostlivosť o školskú dochádzku

            Zápis je povinný pre deti, ktoré dovŕšili k 31.8. 2022 šesť rokov.

            Zákonní zástupcovia sú povinní prihlásiť k zápisu aj deti, ktorým bol odložený začiatok povinnej školskej dochádzky o jeden rok. Na zápis treba prihlásiť aj deti so zdravotným znevýhodnením a zároveň priniesť aj úradný doklad o druhu postihnutia. Nikoho nemožno oslobodiť od plnenia povinnej školskej dochádzky. Neprihlásenie dieťaťa sa považuje za priestupok, za ktorý možno uložiť pokutu do výšky 331,94 €.

            Vaše dieťa je pripravené do prvého ročníka ak:

            • Postup pri zápise žiaka do školy

            Zápisu sa zúčastnia obaja zákonní zástupcovia. V prípade, neúčasti jedného zo zákonných zástupcov, je potrebné priniesť splnomocnenie neprítomného zákonného zástupcu (Informácie pre rodičov a splnomocnenie dole viď. dole).

            Je potrebné priniesť si so sebou prefotený rodný list dieťaťa (dá sa nahrať v PDF formáte ako príloha v elektronickej prihláške), občiansky preukaz zákonných zástupcov, splnomocnenie v prípade neúčasti jedného zákonného zástupcu dieťaťa, doklady o prípadnom vyšetrení dieťaťa v CPPPaP. Na zápise sa vyberá poplatok na pracovné zošity pre žiaka do 1. ročníka.

            V prípade, že sa nemôžete  zúčastniť zápisu v stanovenom čase, môžete dieťa zapísať aj v inom termíne, treba si ho dohodnúť  na tel. č.: 0949479523

            Zákonní zástupcovia môžu dieťa zapísať iba na jednu školu!

            Zákonní zástupcovia môžu dieťa zapísať do ktorejkoľvek základnej školy. 

            Ponúkame Vám možnosť prihlásiť dieťa do 1. ročníka cez elektrornickú prihlášku, ktorú nájdete na webovej stránke školy (na hornej lište)  a prosíme o jej vyplnenie ku dňu 10.04. 2022.

            Tento spôsob sme sa rozhodli vytvoriť vzhľadom na časové zaneprázdnenie rodičov.  Prihlášku môžete vyplniť online doma alebo v práci. Údaje z neho budú zadané do informačného systému školy (ASC agenda). Výrazne sa tým skráti doba vybavenia zápisu. Veríme, že oceníte tento moderný spôsob, ktorý Vám zaberie maximálne 10 minút v pohodlí domova. Údaje vypíšte, prosíme aj s diakritikou (mäkčene, dĺžne).

            V prípade, ak nevyplníte elektronickú prihlášku, môžete na zápis priniesť už vyplnený formulár Dotazník k zápisu do 1. ročníka (viď. dole).

             

            Plnenie povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole zákonný zástupca preukazuje „potvrdením plnenia povinnej predškolskej dochádzkypríslušnej materskej školy (viď dole v prílohách). Treba predložiť pri zápise.

             

             

          • Školské a triedne kolo "Hviezdoslavov Kubín"

          • Hviezdoslavov Kubín je celoštátna postupová súťaž a prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy, ktoré vytvára a formuje kultúru slovenského národa. Od vzniku Hviezdoslavovho Kubína v roku 1954 až po súčasnosť prešli jeho stupňami státisíce jednotlivcov, z niektorých sa stali významné osobnosti – Július Satinský, Ľubo Roman, Karol Horák, Soňa Behulová-Müllerová, Lucia Hurajová, Milan Ondrík, Dominika Susková a mnoho ďalších.

            Na chvíľu sa stali významnými aj naši žiaci, najskôr v triednych kolách, kde najlepší recitátori boli vybraní do školského kola. Musíme pochváliť všetkých žiakov za ich zodpovedný prístup a chuť byť čo najlepšími recitátormi. Mnohých mrzelo, že nepostúpili do školského kola, no počet súťažiacich bol obmedzený.

             

            V triednych kolách boli víťazi:

            Za 1. ročník Adelka Richtáriková.

            Za 2. ročník Sonička Vallová.

            Za 3. ročník Aďko Studnička.

            Za 4. ročník Svetlanka Mitašová.

             

            V školskom kole sa umiestnili:

            Na 1. mieste Svetlanka Mitašová.

            Na 2. mieste Adelka Richtáriková.

            Na 3. mieste Sonička Vallová.

            Na 4. mieste Aďko Studnička.

             

          • Trieda v prírode

          • Na našom školskom dvore sa nám podarilo zrealizovať z ušetrených rozpočtových financiíí triedu v prírode.

            Triedu budeme využívať počas vyučovania, pobytu detí v ŠKD.

             

          • Milé prekvapenie

          • Naša škola sa zameriava vo výchovno-vzdelávacom procese na rozvoj čitateľských zručností žiakov. Vedieme deti k láske a túžbe siahnuť po knihe, v ktorej sa ocitnenú v inom svete, plnom zážitkov, fantázie, poznatkov. Spolupráca v kolektíve, vzťahy medzi ľuďmi a aj žiakmi sú v poslednej dobe narušené a našou snahou je viesť deti k zamysleniu sa nad svojou existenciou, zastavením sa v tomto uponáhľanom svete a hľadaním vnútorného pokoja a porozumenia. Preto sme hľadali cestu, ako aspoň kúsok sa priblížiť k našim cieľom a v triedach základnej školy sme zriadili čitateľsko- oddychové zóny zakúpením sedacích vakov z ušetrených rozpočtových financií. Veríme, že svoj účel splnia, deti si nájdu svoj kútik na oddych, voľnú chvíľu, spoločný rozhovor.

          • JESENNÉ PRÁZDNINY V MŠ

          • 28.10.2021 - 29.10.2021 (štvrtok-piatok)

            Záväzné prihlasovanie detí na jesenné prázdniny bude prebiehať do 22.10.2021 (piatok) na triede dieťaťa. Svojim podpisom potvrdíte pani učiteľkám, či máte alebo nemáte záujem o pobyt dieťaťa v MŠ počas jesenných prázdnin. V čase jesenných prázdnin bude prevádzka MŠ len pre prihlásené deti.

            Prevádzka MŠ pre všetky deti bude od 2.11.2021(utorok).

            Vzhľadom k zhoršujúcej sa epidemiologickej situácii nie je možné deti sústrediť na jednu triedu, tak ako po minulé roky. Keďže deti musia byť umiestnené na svojich triedach a nesmú sa v interiéri premiešavať, materská škola bude v prevádzke počas jesenných prázdnin z personálnych dôvodov len v tom prípade, ak sa na každú triedu prihlási minimálne 10 detí.

            Ďakujeme za pochopenie.