• Zápis detí do 1.ročníka na šk. rok 2024/2025

          • Zápis detí do 1.ročníka sa uskutoční 15.4.2024 (pondelok)

            od 13:30 do 17:00 hod.
            za prítomnosti detí a zákonných zástupcov.

            Zápis je povinný pre deti, ktoré dovŕšia do 31. augusta 2024 šesť rokov.

            Všeobecné záväzné nariadenie obce Sverepec č. 2/2018 o určení miesta a času zápisu na plnenie povinnej školskej dochádzky v ZŠ s MŠ Sverepec VZN(1).pdf

            Prosíme o dôkladné prečítanie pokynov!!!

             

             

            1. V prípade, ak dieťa dovŕši k 31.8. 2024 šesť rokov a nedosiahlo školskú zrelosť, materská škola vydá rozhodnutie o pokračovaní v predprimárnom vzdelávaní v materskej škole (odklad) s informovaným súhlasom rodiča. Kópia rozhodnutia je súčasťou prihlášky do základnej školy. Pokiaľ už máte vystavené rozhodnutie riaditeľkou MŠ, ktorú Vaše dieťa navštevuje, prineste jeho kópiu na zápis spolu s odporúčaniami poradenstva a detského lekára. Ak nie, treba dodatočne doručiť po zápise (najneskôr do 14.6.2024). Na základe kópie rozhodnutia spolu s písomným odporúčaním odborného poradenstva, lekára a žiadosťou zákonných zástupcov o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania (Ziadost_o_pokracovanie_plnenia_povinneho_predpr._vzd..docx  prikladáme len pre deti, ktoré navštevujú našu MŠ), riaditeľka ZŠ s MŠ Sverepec vydá rozhodnutie o neprijatí Vášho dieťaťa do 1. ročníka našej školy.
            2. Prihlásenie dieťaťa do ZŠ prebieha vyplnením elektronickej prihlášky, ktorú nájdete na https://zssmssverepec.edupage.org/register/
            3. Rodičia vyplnia elektronickú prihlášku, najneskôr do 12.4.2024 (piatok). Rodič je zodpovedný za správnosť vyplnenia údajov na prihláške, túto povinnosť deklaruje vyplnením nasledovného dokumentu: Povinna_priloha_k_elektronickemu_zapisu_dietata_do_ZS(1).docx (vytlačiť, vypísať a priniesť k zápisu, je možné vyplniť aj na zápise).
            4. V prípade, že budete mať akýkoľvek problém, kontaktujte nás telefonicky na č.t. 0949479523 (riaditeľka školy), skola@zssverepec.sk. Pomôžeme Vám s vyplnením prihlášky. Po odoslaní prihlášky Vám príde potvrdzujúci email.
            5. Prísť by mali obaja zákonní zástupcovia, v prípade, že to nie je možné, musí rodič, ktorý sa nezúčastní zápisu splnomocniť druhého rodiča Dohoda_rodicov_k_rozhodnutiam_skoly(2).docx (priniesť vyplnené a podpísané tlačivo so sebou na zápis).
            6. Rodičia detí, ktorí vyplnili elektronickú prihlášku, prídu na overenie správnosti údajov v prihláške osobne v čase konania zápisu (15.4.2024 od 13:30-17:00 hod.), spolu s  dokumentmi, ktoré sú potrebné k zápisu. El. prihlášky vytlačí škola, na zápise podpíšu obaja prítomní zákonní zástupcovia. V prípade, že jeden zákonný zástupca nebude prítomní, riaďte sa pokynmi v bode 5.
            7. Zároveň rodič, ktorý sa zápisu zúčastní, svojim čestným vyhlásením sa zaväzuje, že podpisovanie dokumentov v mene nezúčastneného partnera je v najlepšom záujme dieťaťa. vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_dietata_k_zapisu_do_prveho_rocnika_ZS(3).docx (vytlačiť, vypísať a priniesť k zápisu, je možné vyplniť aj na zápise)
            8. Rodičia detí, ktorí z rôznych dôvodov nemali možnosť vyplniť elektronickú prihlášku, vyplnia nami pripravenú papierovú prihlášku osobne 15.4.2024 (pondelok) 13.30 hod. – 17.00 hod. počas zápisu.
            9. Čo s dieťaťom, ktoré by malo nastúpiť na plnenie povinnej školskej dochádzky, a žijete v zahraničí alebo plánujete do zahraničia odísť?

            Dieťa musí byť riadne prihlásené do kmeňovej školy v Slovenskej republike (teda tam, kam patrí podľa školského obvodu).

            Zákonní zástupcovia môžu zapísať dieťa prostredníctvom  „Žiadosti o prijatie do 1. ročníka ZŠ“ (elektronickú/ papierovú verziu),  do poznámky uveďte "Pobyt v zahraničí" a zároveň je potrebné  vypísať Ziadost_o_povolenie_plnenia_povinnej_sk._dochadzky_mimo_SR(3).docx (vytlačiť, vypísať a priniesť k zápisu) . 

             

            Pri overovaní správnosti údajov zákonní zástupcovia dieťaťa predložia:

            • rodný list dieťaťa,
            • občiansky preukaz zákonných zástupcov dieťaťa,
            • podľa potreby preukázateľný doklad o zdravotnom postihnutí dieťaťa,
            • v prípade žiadosti o pokračovaní v plnení povinného predprimárneho vzdelávania potrebné dokumenty (bod č. 1), ktoré môžete doručiť aj dodatočne, najneskôr však do 14.6. 2024,
            • v  prípade neúplnej rodiny rozhodnutie súdu o zverení dieťaťa do výchovy a súhlas druhého zákonného zástupcu (bod č. 5- dohoda rodičov k rozhodnutiam),
            • v prípade mimorajónneho dieťaťa aj vyplnenú žiadosť o prijatie do 1. ročníka mimo spádovú školu Ziadost_o_prijatie_do_1._rocnika_mimo_spadovu_skolu(2).docx (vytlačiť, vypísať a priniesť k zápisu),
            • dohoda rodičov k rozhodnutiam- písomné vyhlásenie (bod č. 5),
            • povinnú prílohu k el. prihláške (bod č. 3),
            • vyhlásenie zákonných zástupcov (bod č. 7, bude aj k dispozícii na vyplnenie v škole pri zápise),
            • poplatok za pracovné zošity pre 1. ročník vo výške 38,50 €.

             

            Veríme, že naše inštrukcie Vám pomôžu sa k tomuto významnému dňu pripraviť a zároveň nám to všetkým v daný deň ušetrí aj čas, ktorý namiesto vypisovania dokumentov na mieste konania môžeme venovať rozhovorom s Vami a Vašimi deťmi.

            Tešíme sa na Vás!

             

             

             

             

          • Školské kolo “Hviezdoslavov Kubín”

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo “Hviezdoslavov Kubín”.

            Dnes si naši žiaci 1.-4. ročníka opäť mohli oprášiť svoje recitačné zručnosti v školskom kole HK. Keďže učíme aj deti k objektívnemu hodnoteniu seba a druhých, tentokrát sme ponechali výber na nich. Z pätnástich žiakov si mali hlasovaním vybrať recitátorov na prvé štyri miesta. Každý mohol použiť len jeden hlas a venovať ho tomu, kto sa mu najviac páčil v prednese. Rozhodnúť sa bolo ťažké, lebo všetci recitátori si dali ozaj námahu, aby sa ich prednes páčil všetkým, a hlavne im samým. A prvýkrát sme sa stretli s tým, že na druhom mieste sa umiestnili súrodenci, ktorí získali od detí rovnaký počet hlasov. Naše poďakovanie nepatrí však len deťom, ktoré obsadili prvé štyri miesta v školskom kole, ale všetkým žiakom, že tak svedomito pristupovali a pripravili sa do triednych kôl a samozrejme rodičom, ktorí nám boli nápomocní pri výbere textu a príprave na prednes. 1. miesto: Adela Richtáriková 2. miesto: Alexandra a Martin Kubiš 3. miesto: Melánia Bodziková 4. miesto: Eliška Kvasnicová