• Slávnostné ukončenie šk. roka 2017/2018

          • Dovidenia !

            Školský rok 2017/2018 sa nenávratne blíži do spomienok. Veľa sme v ňom zažili, všeličo sme sa naučili a tak sa nám patrí s ním slávnostne rozlúčiť. Spoločne tak urobíme v piatok, 29. júna 2018. Najskôr sa stretneme o 7,30 hod . v Rímskokatolíckom kostole vo Sverepci, kde spoločne poďakujem za všetky naše radosti a poprosíme o našu ochranu počas letných prázdnin. Po skončení Sv. omše sa presunieme na školský dvor, kde sa spoločne rozlúčime s našimi štvrtákmi a po slávnostnom príhovore riaditeľky školy žiaci prejdú do svojich tried, kde od triednych učiteliek dostanú svoje vysvedčenia.

            Želáme Vám krásne prázdniny, plné zážitkov a nových dobrodružstiev, prežité v zdraví a tešíme sa na Vás opäť 3. septembra 2018.

             

          • Dar

          • Športového náradia

            Naša škola sa môže pochváliť darom športového náradia v celkovej hodnote 4.712,00 EUR. Darcom je Národné športové centrum. Dar obsahuje rôzne športové náradia, a to: futbalové, basketbalové, volejbalové, hádzanárske, dodgebal lopty, fitlopty, švihadlá, žinenky, švédsku debnu, švédsku lavičku, gymnastickú tyč, TRX, Bosu ball, hrazdy na rebriny, sieť na lopty, kompresor, Frisbe, rozlišovačky, štafetové kolíky, atletické prekážky, štartovacie bloky, frekvenčný rebrík, vytyčovacie méty, digitálnu váhu, meracie pásmo, stopky, časovú tabuľu, merač výšky výskoku, Slackline lano na preťahovanie, trampolínu, lekárničku, štartovacie čísla, zvukové zariadenie.

            Ďakujeme!

          • Naši milí

          • Dovidenia

            Lúčenie býva vždy ťažké. My sme sa slávnostne mali možnosť rozlúčiť s našimi milými štvrtákmi, ktorým želáme do nového školského života veľa šťastných a úspešných školských rokov už mimo našej školičky, veľa správnych a dobrých ľudí, zdravie a úspešné uplatnenie v živote.

          • EKOMÓDA

          • Chránime našu planétu

            Z pondelok sa pri príležitosti svetového Dňa Zeme konala v základnej škole nezvyčajná módna prehliadka. Nezvyčajná v tom, že naši žiaci si mali zhotoviť svoje kostými z odpadového materiálu. Téma ochrany našej planéty a problém odpadového hospodárstva je každým dňom viac a viac spomínaná. Aj takouto cestou vedieme deti, aby si uvedomili potrebu separácie odpadu a dali mu druhú šancu na jeho využitie a tak priložilu ruku k ochrane našej zelenej planéty. Ďakujeme všetkým žiakom a ich rodičom, ktorí si na dnešnú akciu pripravili naozaj nápadité kostýmy. Nebolo víťaza, lebo každý si zaslúžil veľký potlesk a obdiv :).

          • Zápis detí do MŠ

          • Zápis detí do materskej školy pre školský rok 2018/2019

            Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Sverepec oznamuje, že zápis detí do materskej školy pre školský rok 2018/2019 sa uskutoční v čase od 2. - 16. mája 2018.

            Žiadosť o prijatie do MŠ si zákonný zástupca dieťaťa vyzdvihne, v tomto termíne, na riaditeľstve školy. K žiadosti sa prikladá potvrdenie od detského lekára. Účasť dieťaťa pri zápise je nevyhnutná.

          • Zápis detí do prvého ročníka na školský rok 2018/2019

          • Zápis do prvého ročníka

            Vážení rodičia, zápis do prvého ročníka na šk. rok 2018/2019 sa bude konať

             16. apríla 2018 (pondelok)

             v čase od 14.00 do 17.00 hod.

             

            Zapísané musí byť dieťa, ktoré 31.8.2018 dovŕši šesť rokov a tým dosiahne školskú spôsobilosť.

            Zápisu sa zúčastňuje zákonný zástupca dieťaťa spolu s dieťaťom, pričom zákonný zástupca môže dieťa zapísať len na jednu školu.

            K zápisu sú potrebné uviesť tieto údaje:

            - meno a priezvisko dieťaťa, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, trvalý pobyt dieťaťa,

            - meno a priezvisko zákonného zástupcu, adresu zamestnávateľa, trvalé bydlisko rodinného zástupcu.

            K zápisu je preto potrebné predložiť rodný list dieťaťa a občiansky preukaz zákonného zástupcu a je potrebné uhradiť 7,90 EUR na nákup pracovných zošitov do prvého ročníka.

            Potrebnú školskú spôsobilosť bude okrem kvalifikovaných pedagógov posudzovať aj špeciálny pedagóg.

            Ponúkame:                                                    
            ⦁    Školu rodinného typu 
            ⦁    Kvalitný pedagogický zbor
            ⦁    Nižší počet žiakov v triedach – individuálny prístup k žiakovi
            ⦁    Školský vzdelávací program zameraný na jazyky, tvorivosť, enviromentálnu výchovu, šport
            ⦁    Spoluprácu so špeciálnym pedagógom, možnosť začlenenia
            ⦁    Vyučovanie pomocou IKT vo všetkých ročníkoch a predmetoch
            ⦁    Vyučovanie AJ od 1.ročníka
            ⦁    Školský klub detí do 16:30 hod.
            ⦁    Stravovanie v školskej jedálni
            ⦁    Kvalitnú spoluprácu s rodičmi
            ⦁    Tradičné spoločenské stretnutia školy s obyvateľmi obce
            ⦁    Bohatú mimoškolskú činnosť – súťaže,  aktivity,  projekty
            ⦁    Činnosť záujmových krúžkov
            ⦁    Plavecký výcvik, dopravnú výchovu, školu v prírode, kurz korčuľovania
            ⦁    Modernizáciu školských priestorov -  rekonštrukcia školy

             

          • Výmeny podlahy

          • Výmena podlahy v náhradných telocvičných priestoroch

            V mesiaci marec sa v našej škole realizovala rekonštrukcia podlahy v pivničných priestoroch určených ako náhradné priestory na výuku telesnej výchovy. Pôvodná podlaha musela byť z bezpečnostných dôvodov vymenená. Výber materiálu skomplikovalo umiestnenie priestorov, keďže v pivničných priestoroch je zvýšená vlhkosť, najmä v letných mesiacoch. Pôvodná podlaha (laminátová podlaha) nebola vhodná na športové aktivity, keďže hrozilo k úrazu z dôvodu pošmyknutia. Nová podlaha je certifikovaná, jej pokládku zabezpečila firma EPOTEX, sytém je založený na pokládke vinylových dlaždíc značky Fortelock v celkovej cene 4861,50 EUR.