• Informácie zo ZRŠ

          • Važení rodičia,

            v utorok 13.9.2022 sa konalo rodičovské združenie,posielame dôležité informácie pre tých rodičov, ktorí neboli prítomní.

            1. Prevádzka materskej školy

            MŠ je v prevádzke v pracovných dňoch v čase od 6,30 hod. do 16,00 hod. Prevádzka MŠ bola prerokovaná so zriaďovateľom – Obcou Sverepec aj s rodičmi.

            2. Školský poriadok materskej školy

            Školský poriadok zostáva v podstate nezmenený, je doplnený o povinné predprimárne vzdelávanie. Po zverejnení si ho prosím prečítajte a podpisom nám na svojich triedach potvrdíte oboznámenie sa so Školským poriadkom MŠ.

            3. Výbor ZRŠ

            Členovia výboru na školský rok 2022/2023 boli odsúhlasení zúčastnenými rodičmi. Volil sa predseda ZRŠ, pokladník a zapisovateľ zostávajú nezmenení z minulého školského roku. Všetci členovia výboru ZRŠ boli jednohlasne odsúhlasení. Z dôvodu ochrany osobných údajov mená členov neuvádzame.

            4. Úhrada príspevku zákonného zástupcu na čiastočnú úhradu výdavkov za pobyt dieťaťa v materskej škole

            Za pobyt dieťaťa v MŠ v zmysle Všeobecného záväzného nariadenia Obce Sverepec prispieva zákonný zástupca na jedno dieťa sumou 11 € každý mesiac. Tento príspevok sa uhrádza vopred do 10 dňa v kalendárnom mesiaci bankovým prevodom. Do poznámky je potrebné uvádzať meno dieťaťa, nie meno rodiča. Všetky potrebné údaje sú zverejnené na vstupných dverách MŠ. Poplatok za dieťa hradíte aj keď dieťa bolo iba jeden krát v danom mesiaci prítomné v MŠ. Poplatok nehradíte v prípade, že dieťa nebolo prítomné v MŠ 30 po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (choroba - potvrdenie od lekára, rodinné dôvody - čestné prehlásenie zákonného zástupcu). Poplatok nehradíte za dieťa plniace povinné predprimárne vzdelávanie (predškoláci - rok pred nástupom do ZŠ)

            5. Prerušenie dochádzky dieťaťa do materskej školy

            Zákonný zástupca predkladá:

            ● po každom prerušení dochádzky dieťaťa do MŠ v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich pracovných dní ( víkendy a sviatky sa nerátajú) písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti, platí pre všetky deti. Bezpríznakovosť posielate cez edupage s dátumom, kedy dieťa opäť nastupuje do MŠ alebo si v MŠ vypíšete tlačivo pred odovzdaním dieťaťa do triedy. Tlačivá sú na nástenke v šatni MŠ.

            ● za deti plniace povinné predprimárne vzdelávanie po prerušení 7 a viac pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia, rodič predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast (toto potvrdenie slúži na ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa v MŠ, tak ako u žiakov v škole).

            Do 7 dní absencie predškoláka ospravedlňuje rodič.

            6. Príspevok do ZRŠ

            Príspevok do ZRŠ si rodičia odsúhlasili sumou 15 €. Je to jednorázová suma, ktorá sa platí 1xročne. Táto suma príspevku je postačujúca, nie je potrebné ju zvyšovať. Príspevok do ZRŠ treba vyplatiť do 31.októbra 2021 triednym učiteľkám. Následne bude príspevok odovzdaný pokladníkovi ZRŠ.

            Tento príspevok bude určený na vyplatenie balíčkov pre deti na Mikuláša, Deň detí, darčeky pre predškolákov na konci šk.r., divadelné predstavenia, materiál na pripravované aktivity s deťmi, vybavenie MŠ všeobecným materiálom podľa potreby.

            7. Logopedická starostlivosť

            Odporúčame rodičom detí s chybnou výslovnosťou(r, l, sykavky,...), aby sa objednali do logopedickej poradne. Týka sa to hlavne detí od 5 rokov.

            8. Rôzne

            - uložiť do skriniek deťom náhradné veci (tričko, tepláky, spodné prádlo, ponožky),

            - podpísať všetky osobné veci (papučky, pyžamá, náhradné veci v skrinke),

            - zabezpečiť predškolákom telovýchovný úbor na cvičenie (tričko, tepláky, tenisky alebo cvičky). Všetko podpísať a vložiť do vrecúška.

            - do skriniek nedávať deťom jedlo, sladkosti, fľašu s vodou, žuvačky, cukríky, krémy. Do skriniek patria len osobné veci detí (oblečenie).

            - nenosiť do MŠ prstienky, náhrdelníky, hračky (okrem nových detí, kým sa zadaptujú).

            Všetkých rodičov prosíme o dodržiavanie príchodu do MŠ do 7:45 hod. O 7:45 sa vchod zamyká a koná sa dezinfekcia priestorov. Taktiež dodržiavať prevzatie detí z MŠ do 16:00. Nedodržiavaním stanovených časov porušujete školský poriadok.

            Odhlasovanie zo stravy - odhlasujete vedúcej školskej jedálne deň vopred cez edupage alebo v prípade neočakávanej situácie do 7:30 hod. telefonicky Spôsob o úhrade poplatkov za stravu sú vyvesené na vchodových dverách do šatne MŠ.

            Želáme Vám peknú nedeľu a úspešný štart do nového týždňa.

            Skolsky_poriadok_MS.doc