• ZÁPIS DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY NA ŠKOLSKÝ ROK 2024/2025

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Sverepec oznamuje rodičom, že zápis detí do materskej školy na školský rok 2024/2025 

            sa uskutoční

            v dňoch od 2. mája do 16. mája 2024.

             

            V tomto termíne zákonní zástupcovia detí podávajú žiadosti o prijatie dieťaťa do materskej školy prostredníctvom elektronickej prihlášky, ktorá bude sprístupnená od 2. mája na hlavnej webovej stránke školy www.zssmssverepec.edupage.org.

            K žiadosti zákonný zástupca dieťaťa predkladá potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktoré musí obsahovať aj údaj o povinnom očkovaní dieťaťa, a to aj v prípade, že dieťa nie je zaočkované. Neabsolvovanie povinných očkovaní nie je dôvodom na neprijatie dieťaťa do materskej školy. Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa prinesie zákonný zástupca dieťaťa osobne spolu aj s dieťaťom p. zástupkyni pre MŠ v termíne od 2. mája 2024 do 16. mája 2024 do tunajšej materskej školy.

            Pre dieťa, ktoré dosiahne päť rokov veku do 31. augusta 2024 je predprimárne vzdelávanie od 1. septembra 2024 povinné.

             

            Podmienky prijímania detí do materskej školy

            • Prednostne sa prijímajú deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné a to prednostne zo spádovej oblasti materskej školy.

            • Následne sa prijímajú ostatné deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné a nie sú zo spádovej oblasti materskej školy.

            • Deti od dovŕšenia veku štyroch rokov, pričom bude zohľadnený dátum ich narodenia.

            • Deti od dovŕšenia veku troch rokov, pričom bude zohľadnený dátum ich narodenia.

            • Deti od dovŕšenia veku dvoch rokov, iba ak to umožňuje kapacita materskej školy.  

            • Podmienkou prijatia je aj to, či dieťa po ukončení predprimárneho vzdelávania bude pokračovať v primárnom vzdelávaní v tunajšej ZŠ. 

            Pri prijímaní detí sa nezohľadňuje dátum podania žiadosti, ale dátum narodenia dieťaťa. 

          • Zápis detí do 1.ročníka na šk. rok 2024/2025

          • Zápis detí do 1.ročníka sa uskutoční 15.4.2024 (pondelok)

            od 13:30 do 17:00 hod.
            za prítomnosti detí a zákonných zástupcov.

            Zápis je povinný pre deti, ktoré dovŕšia do 31. augusta 2024 šesť rokov.

            Všeobecné záväzné nariadenie obce Sverepec č. 2/2018 o určení miesta a času zápisu na plnenie povinnej školskej dochádzky v ZŠ s MŠ Sverepec VZN(1).pdf

            Prosíme o dôkladné prečítanie pokynov!!!

             

             

            1. V prípade, ak dieťa dovŕši k 31.8. 2024 šesť rokov a nedosiahlo školskú zrelosť, materská škola vydá rozhodnutie o pokračovaní v predprimárnom vzdelávaní v materskej škole (odklad) s informovaným súhlasom rodiča. Kópia rozhodnutia je súčasťou prihlášky do základnej školy. Pokiaľ už máte vystavené rozhodnutie riaditeľkou MŠ, ktorú Vaše dieťa navštevuje, prineste jeho kópiu na zápis spolu s odporúčaniami poradenstva a detského lekára. Ak nie, treba dodatočne doručiť po zápise (najneskôr do 14.6.2024). Na základe kópie rozhodnutia spolu s písomným odporúčaním odborného poradenstva, lekára a žiadosťou zákonných zástupcov o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania (Ziadost_o_pokracovanie_plnenia_povinneho_predpr._vzd..docx  prikladáme len pre deti, ktoré navštevujú našu MŠ), riaditeľka ZŠ s MŠ Sverepec vydá rozhodnutie o neprijatí Vášho dieťaťa do 1. ročníka našej školy.
            2. Prihlásenie dieťaťa do ZŠ prebieha vyplnením elektronickej prihlášky, ktorú nájdete na https://zssmssverepec.edupage.org/register/
            3. Rodičia vyplnia elektronickú prihlášku, najneskôr do 12.4.2024 (piatok). Rodič je zodpovedný za správnosť vyplnenia údajov na prihláške, túto povinnosť deklaruje vyplnením nasledovného dokumentu: Povinna_priloha_k_elektronickemu_zapisu_dietata_do_ZS(1).docx (vytlačiť, vypísať a priniesť k zápisu, je možné vyplniť aj na zápise).
            4. V prípade, že budete mať akýkoľvek problém, kontaktujte nás telefonicky na č.t. 0949479523 (riaditeľka školy), skola@zssverepec.sk. Pomôžeme Vám s vyplnením prihlášky. Po odoslaní prihlášky Vám príde potvrdzujúci email.
            5. Prísť by mali obaja zákonní zástupcovia, v prípade, že to nie je možné, musí rodič, ktorý sa nezúčastní zápisu splnomocniť druhého rodiča Dohoda_rodicov_k_rozhodnutiam_skoly(2).docx (priniesť vyplnené a podpísané tlačivo so sebou na zápis).
            6. Rodičia detí, ktorí vyplnili elektronickú prihlášku, prídu na overenie správnosti údajov v prihláške osobne v čase konania zápisu (15.4.2024 od 13:30-17:00 hod.), spolu s  dokumentmi, ktoré sú potrebné k zápisu. El. prihlášky vytlačí škola, na zápise podpíšu obaja prítomní zákonní zástupcovia. V prípade, že jeden zákonný zástupca nebude prítomní, riaďte sa pokynmi v bode 5.
            7. Zároveň rodič, ktorý sa zápisu zúčastní, svojim čestným vyhlásením sa zaväzuje, že podpisovanie dokumentov v mene nezúčastneného partnera je v najlepšom záujme dieťaťa. vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_dietata_k_zapisu_do_prveho_rocnika_ZS(3).docx (vytlačiť, vypísať a priniesť k zápisu, je možné vyplniť aj na zápise)
            8. Rodičia detí, ktorí z rôznych dôvodov nemali možnosť vyplniť elektronickú prihlášku, vyplnia nami pripravenú papierovú prihlášku osobne 15.4.2024 (pondelok) 13.30 hod. – 17.00 hod. počas zápisu.
            9. Čo s dieťaťom, ktoré by malo nastúpiť na plnenie povinnej školskej dochádzky, a žijete v zahraničí alebo plánujete do zahraničia odísť?

            Dieťa musí byť riadne prihlásené do kmeňovej školy v Slovenskej republike (teda tam, kam patrí podľa školského obvodu).

            Zákonní zástupcovia môžu zapísať dieťa prostredníctvom  „Žiadosti o prijatie do 1. ročníka ZŠ“ (elektronickú/ papierovú verziu),  do poznámky uveďte "Pobyt v zahraničí" a zároveň je potrebné  vypísať Ziadost_o_povolenie_plnenia_povinnej_sk._dochadzky_mimo_SR(3).docx (vytlačiť, vypísať a priniesť k zápisu) . 

             

            Pri overovaní správnosti údajov zákonní zástupcovia dieťaťa predložia:

            • rodný list dieťaťa,
            • občiansky preukaz zákonných zástupcov dieťaťa,
            • podľa potreby preukázateľný doklad o zdravotnom postihnutí dieťaťa,
            • v prípade žiadosti o pokračovaní v plnení povinného predprimárneho vzdelávania potrebné dokumenty (bod č. 1), ktoré môžete doručiť aj dodatočne, najneskôr však do 14.6. 2024,
            • v  prípade neúplnej rodiny rozhodnutie súdu o zverení dieťaťa do výchovy a súhlas druhého zákonného zástupcu (bod č. 5- dohoda rodičov k rozhodnutiam),
            • v prípade mimorajónneho dieťaťa aj vyplnenú žiadosť o prijatie do 1. ročníka mimo spádovú školu Ziadost_o_prijatie_do_1._rocnika_mimo_spadovu_skolu(2).docx (vytlačiť, vypísať a priniesť k zápisu),
            • dohoda rodičov k rozhodnutiam- písomné vyhlásenie (bod č. 5),
            • povinnú prílohu k el. prihláške (bod č. 3),
            • vyhlásenie zákonných zástupcov (bod č. 7, bude aj k dispozícii na vyplnenie v škole pri zápise),
            • poplatok za pracovné zošity pre 1. ročník vo výške 38,50 €.

             

            Veríme, že naše inštrukcie Vám pomôžu sa k tomuto významnému dňu pripraviť a zároveň nám to všetkým v daný deň ušetrí aj čas, ktorý namiesto vypisovania dokumentov na mieste konania môžeme venovať rozhovorom s Vami a Vašimi deťmi.

            Tešíme sa na Vás!

             

             

             

             

          • Školské kolo “Hviezdoslavov Kubín”

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školské kolo “Hviezdoslavov Kubín”.

            Dnes si naši žiaci 1.-4. ročníka opäť mohli oprášiť svoje recitačné zručnosti v školskom kole HK. Keďže učíme aj deti k objektívnemu hodnoteniu seba a druhých, tentokrát sme ponechali výber na nich. Z pätnástich žiakov si mali hlasovaním vybrať recitátorov na prvé štyri miesta. Každý mohol použiť len jeden hlas a venovať ho tomu, kto sa mu najviac páčil v prednese. Rozhodnúť sa bolo ťažké, lebo všetci recitátori si dali ozaj námahu, aby sa ich prednes páčil všetkým, a hlavne im samým. A prvýkrát sme sa stretli s tým, že na druhom mieste sa umiestnili súrodenci, ktorí získali od detí rovnaký počet hlasov. Naše poďakovanie nepatrí však len deťom, ktoré obsadili prvé štyri miesta v školskom kole, ale všetkým žiakom, že tak svedomito pristupovali a pripravili sa do triednych kôl a samozrejme rodičom, ktorí nám boli nápomocní pri výbere textu a príprave na prednes. 1. miesto: Adela Richtáriková 2. miesto: Alexandra a Martin Kubiš 3. miesto: Melánia Bodziková 4. miesto: Eliška Kvasnicová

          • KARNEVAL

          • ZŠ s MŠ Sverepec

            Vás pozýva na

            KARNEVAL

            dňa 13.2. 2024

            o 16:00 hod.

            v KD Sverepec

             

            Zároveň vyhlasujeme súťaž kolektívov tried materskej a základnej školy. 

            Čo je k tomu potrebné? 

            Len podpora vás rodičov, starých rodičov, krstných rodičov,...

            Trieda detí, ktorých rodičia všetkého druhu sa zapoja v čo najväčšom počte karnevalových masiek, vyhráva ocenenie najsúdržnejšieho kolektívu a prekvapenie.

            Nenechajte svoje ratolesti v tom samé, dokážte im, že dospelí nie sú bábovky a poďte s nami do toho!

            Tešíme sa na Vás!!!

             

             

          • Školské kolo "Šaliansky Maťko"

          • Dnes sa konalo školské kolo recitačnej súťaže "Šaliansky Maťko", ktorého sa zúčastnili žiaci 2.- 4. ročníka, ktorí postúpili minulý týždeň v triednych kolách.

            Je chválihodné, že triednych kôl sa zúčastnili všetci žiaci a naozaj pani učiteľky mali ťažkú situáciu rozhodnúť, ktoré detí pošlú do školského kola, keďže žiaci pristupovali k domácej úlohe zodpovedne.

            Sme radi, že takéto tradície, i keď sú čsto na úkor osobného voľna detí a rodičov, zostávajú zaužívané a zároveň deti učia láske k literatúre, tradíciám, zodpovednosti a chuti sa ďalej zdokonaľovať.

            Výsledky:

            1. miesto- G. Baránková (4. roč.)

            2. miesto- M. Mitašík (2. roč.)

            3. miesto- S. Vallová (4. roč.)

            4. miesto- T. Holáková (3. roč.)

             

             

          • Prianie

          • Pokojné prežitie vianočných sviatkov v kruhu tých najbližších

            a aj tých vzdialených, ktorí sú nám niečim blízki,

            prajú deti a zamestnanci ZŠ s MŠ Sverepec.

            Ďakujeme Vám, za Vašu pomoc v tomto roku, ktorý už pomaly bude minulosťou.

            Za každý úsmev, pochvalu, uznanie, podanie ruky pomoci pri rekonštrukcii školy,  za pochoponie a zhovievavosť.

            V novom roku Vám želáme veľa zdravia, pokoja, radosti a vzájomnej úcty a porozumenia.